Bereikbaarheid

Bereikbaarheid
Omdat diverse wegen in de stad zijn afgesloten en de parkeergelegenheid beperkt is, adviseren wij je om met het openbaar vervoer te komen. Het adres van Sporthallen Zuid is Burgerweeshuispad 54, 1076 EP Amsterdam.

Met trein en metro
Kom je uit de richting Flevoland, Utrecht, Leiden of Schiphol? Reis dan met de trein naar station Amsterdam Zuid. Vanaf daar reis je verder met Metro 50 richting ‘Isolatorweg’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.

Kom je uit de richting Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Zaandam en Hoorn? Reis dan naar Station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar neem je Metro 50 richting ‘Gaasperplas’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.

Plan je reis
Kijk in de NS Reisplanner voor de juiste vertrek- en aankomsttijden. In het weekend werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Wordt er op jouw traject aan het spoor gewerkt dan is dat vanaf 10 dagen voor reisdatum te zien in de planner. Check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele advies.

Let op: op Utrecht Centraal vinden grote werkzaamheden plaats. Er rijden in het weekend van de TCS Amsterdam Marathon minder treinen dan normaal. Kijk hier voor meer informatie.

Geldig vervoerbewijs
Vergeet  niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat door je saldo tijdig op te laden.

Tip: Je kunt ook van te voren online je vervoerbewijs kopen, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan. Hiervoor kun je terecht in de  e-ticket shop van NS. Je voorkomt daarmee lange wachtrijen bij de automaten.

Vervoerbewijs in bus/tram/metro in Amsterdam
Het openbaar vervoer in Amsterdam is alleen toegankelijk met een OV-Chipkaart. Als je nog geen OV-Chipkaart hebt, kun je deze kopen bij de GVB Tickets & Info vestigingen, automaten in de metrostations of via GVB.nl. Je kunt ook dagkaarten kopen bij het speciale verkooppunt bij de Marathon Expo, Sporthallen Zuid, van vrijdag 13 t/m zondag 15 oktober.

Meer informatie
Metro AmsterdamVia www.gvb.nl vind je actuele informatie over de gewijzigde dienstregelingen van tram en bus in Amsterdam op 15 oktober en over het inleveren van de vouchers. Informatie over de treinreis vind je op www.ns.nl.

Op amsterdam.nl/marathon staat meer informatie over de bereikbaarheid en afgesloten wegen.

Metro

1) Vanaf Centraal Station/Amstel Station
– Metro 51 richting Amstelveen Westwijk
– Overstappen op Zuid: Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

2) Vanaf Duivendrecht
–  Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

3) Vanaf RAI/Zuid
– Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

4) Vanaf Sloterdijk
– Metro 50 richting Gein
– Uitstappen: Amstelveenseweg

5) Schiphol
– Pak de trein richting Amsterdam Zuid of Amsterdam Lelylaan
– Hier overstappen op Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

Tram
Vanaf het centrum is het ook mogelijk om tram 16 te pakken. Uitstappen: Haarlemmersmeerstation (deze rijdt op zondag 15 oktober niet verder). Vanaf hier is het een paar honderd meter lopen naar het Olympisch Stadion.

Eigen vervoer
Ga je met de auto naar Amsterdam? Dan kun je het beste bij de volgende locaties parkeren:

Bedrijventerrein ‘Schinkel’
Anthony Fokkerweg, 1059 CM Amsterdam

Mahler 4

Gustav Mahlerlaan, 1082 ME Amsterdam

Amsterdamse Bos
Bosbaanweg 5, 1182 DA Amstelveen
Vanaf hier rijdt de museumtram naar Sporthallen Zuid

RAIPARKING
Ringweg Amsterdam A10, afslag RAI. Onderaan afslag rechtsaf, volg borden RAI (P1/P2/P3 enP4). Vanaf RAIPARKING is het 5 minuten lopen naar het bovengrondse metrostation bij NS station Amsterdam RAI. Lijn 50 brengt je binnen 5 minuten naar halte Amstelveenseweg (2e halte). Vanaf hier ben je binnen 8 minuten bij de Sporthallen Zuid.
Als supporter van de TCS Amsterdam Marathon biedt RAI Amsterdam deelnemers en bezoekers de mogelijkheid tegen een gereduceerd tarief te parkeren in de Amsterdam RAI garages  P1/2/3 en P4.

Om in aanmerking te komen voor dit gereduceerde tarief dien je voordat je de garages inrijdt een uitrijkaart te kopen bij de P4 loge. De loge vind je aan jouw rechterhand voordat je de P1/2/3 of P4 inrijdt. Op vertoon van jouw startbewijs en tussen 08.00 en 13.00u op 15 oktober 2017 kom je in aanmerking voor het gereduceerde tarief van Euro 5,- incl btw.

Mis niets en ontvang het laatste hardloopnieuws

Schrijf je in voor de nieuwsbrief