Bereikbaarheid

Bereikbaarheid
Omdat diverse wegen in de stad zijn afgesloten en de parkeergelegenheid beperkt is, adviseren wij je om met het openbaar vervoer te komen. Het adres van Sporthallen Zuid is Burgerweeshuispad 54, 1076 EP Amsterdam.

plattegrond-bereikbaarheid01
Kaart afgesloten wegen. Klik hier voor een vergroting.

Met trein en metro
Kom je uit de richting Flevoland, Utrecht, Leiden of Schiphol? Reis dan met de trein naar station Amsterdam Zuid. Vanaf daar reis je verder met Metro 50 richting ‘Isolatorweg’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.

Kom je uit de richting Rotterdam, Den Haag, Alkmaar, Zaandam en Hoorn? Reis dan naar Station Amsterdam Sloterdijk. Vanaf daar neem je Metro 50 richting ‘Gaasperplas’ (vertrekt elke 10 minuten). Stap uit bij de halte ‘Amstelveenseweg’.

Plan je reis
Kijk in de NS Reisplanner voor de juiste vertrek- en aankomsttijden. In het weekend werkt ProRail regelmatig aan het spoor. Wordt er op jouw traject aan het spoor gewerkt dan is dat vanaf 10 dagen voor reisdatum te zien in de planner. Check je reis kort voor vertrek nogmaals voor het meest actuele advies. 

Speciaal reisadvies vanwege werkzaamheden: Vanaf Amersfoort of verder reis je dit weekend het snelst naar Amsterdam Zuid via Utrecht Centraal.

Geldig vervoerbewijs
Vergeet  niet om je OV-chipkaart mee te nemen met voldoende saldo. Nog geen OV-chipkaart? Je kunt een persoonlijke ov-chipkaart aanschaffen via NS.nl/ovchipkaart of op het station een anonieme OV-chipkaart kopen. Voorkom lang wachten bij de kaartautomaat door je saldo tijdig op te laden.

Tip: Je kunt ook van te voren online je vervoerbewijs kopen, dan hoef je op de dag zelf niet in de rij te staan. Hiervoor kun je terecht in de  e-ticket shop van NS. Je voorkomt daarmee lange wachtrijen bij de automaten.

Vervoerbewijs in bus/tram/metro in Amsterdam
Het openbaar vervoer in Amsterdam is alleen toegankelijk met een OV-Chipkaart. Als je nog geen OV-Chipkaart hebt, kun je deze kopen bij de GVB Tickets & Info vestigingen, automaten in de metrostations of via GVB.nl. Verder kun je van maandag 13 t/m zondag 19 oktober terecht voor het inleveren van vouchers (en kopen van de dagkaarten) bij GVB Tickets & Info op station Amsterdam Zuid en Amsterdam Centraal. Je kunt ook dagkaarten kopen bij het speciale verkooppunt bij de Marathon Expo, Sporthallen Zuid, van vrijdag 18 t/m zondag 20 oktober.

Meer informatie
Via www.gvb.nl vind je actuele informatie over de gewijzigde dienstregelingen van tram en bus in Amsterdam op 19 oktober en over het inleveren van de vouchers. Informatie over de treinreis vind je op www.ns.nl.

Op amsterdam.nl/marathon staat meer informatie over de bereikbaarheid en afgesloten wegen.

Metro Amsterdam
Klik hier voor een vergroting

Metro

1) Vanaf Centraal Station/Amstel Station
– Metro 51 richting Amstelveen Westwijk
– Overstappen op Zuid: Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

2) Vanaf Duivendrecht
–  Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

3) Vanaf RAI/Zuid
– Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

4) Vanaf Sloterdijk
– Metro 50 richting Gein
– Uitstappen: Amstelveenseweg

5) Schiphol
– Pak de trein richting Amsterdam Zuid of Amsterdam Lelylaan
– Hier overstappen op Metro 50 richting Isolatorweg
– Uitstappen: Amstelveenseweg

Tram
Vanaf het centrum is het ook mogelijk om tram 16 te pakken. Uitstappen: Haarlemmersmeerstation (deze rijdt op zondag 19 oktober niet verder). Vanaf hier is het een paar honderd meter lopen naar het Olympisch Stadion.

Eigen vervoer

Kom je toch met de auto naar Amsterdam, kijk dan op www.amsterdam.nl/parkeren voor een overzicht van de openingstijden, locaties en tarieven van parkeergarages.

Hier volgen enkele parkeermogelijkheden.

1) P+R ArenA (ca. 500 parkeerplaatsen, geschikt als je komt uit het Oosten of Zuiden van Nederland) Ringweg Amsterdam A10 afslag A9/A2, vervolgens afslag Ouderkerk. Volg op de borden P1 en vervolgens P+R. Via station Bijlmer brengt metro 50, met eindbestemming Isolatorweg, je binnen 15 minuten naar de Amstelveenseweg. Vanaf de halte Amstelveenseweg is het 8 minuten lopen naar Sporthallen Zuid.

2) P+R Amsterdam Sloterdijk (ca. 200 parkeerplaatsen, geschikt als je komt uit het westen of noorden van Nederland) Ringweg Amsterdam A10 afslag S102 (Basisweg), route vanuit Haarlem Haarlemmerweg, afslag Station Sloterdijk (Radarweg). Via station Amsterdam Sloterdijk brengt metro 50, met eindbestemming Gein, je binnen 10 minuten naar de Amstelveenseweg. Vanaf de halte Amstelveenseweg is het 8 minuten lopen naar Sporthallen Zuid.

3) Bedrijventerrein ‘Schinkel’ (ca. 500 parkeerplaatsen) Ringweg Amsterdam A10 afslag S107 Sloten/De Schinkel, via de Nieuwe Meersluis en het IJsbaanpad loop je in 10 minuten naar Sporthallen Zuid (volg de borden).

4) Mahler 4 (ca. 1.950 parkeerplaatsen) Ringweg Amsterdam A10 afslag S109. Je gaat verder op de S109 (Europaboulevard). Je volgt de borden WTC naar de Boelelaan. Vervolgens ga je op de Boelelaan bij het eerste kruispunt de Beethovenstraat op en rijd je de eerste straat links direct de Gustav Mahlerlaan in. Via station Amsterdam Zuid brengt metro 50, met eindbestemming Isolatorweg, je binnen 5 minuten naar de Amstelveenseweg. Vanaf de halte Amstelveenseweg is het 8 minuten lopen naar Sporthallen Zuid.

5) RAIPARKING (ca. 2.600 parkeerplaatsen)
Ringweg Amsterdam A10, afslag S109 RAI. Onderaan afslag rechtsaf, volg borden RAI (P1/P2/P3). Vanaf RAIPARKING is het 5 minuten lopen naar het bovengrondse metrostation bij NS station Amsterdam RAI. Lijn 50 brengt je binnen 5 minuten naar halte Amstelveenseweg (2e halte). Vanaf hier ben je binnen 8 minuten bij de Sporthallen Zuid.

Als supporter van de TCS Amsterdam Marathon biedt de Amsterdam RAI deelnemers en bezoekers de mogelijkheid tegen een gereduceerd tarief te parkeren in de Amsterdam RAI garages  P1/2/3.

Om in aanmerking te komen voor dit gereduceerde tarief dien je voordat je de garages inrijdt een uitrijkaart te kopen bij de P4 loge. De loge vind je aan jouw rechterhand voordat je de P1/2/3 inrijdt. Op vertoon van jouw startbewijs kom je in aanmerking voor het gereduceerde tarief van Euro 5,- incl btw.

6) Amsterdamse Bos
Bosbaanweg 5, 1182 DA , Amstelveen. Vanaf halte Koenenkade rijdt de museumtram naar Sporthallen Zuid.

7) Parking Centrum (1355 parkeerplaatsen)
Kom je de hele dag naar de TCS Amsterdam Marathon? Parkeer je auto dan in de goedkoopste en grootste parking van Amsterdam centrum. Hier betaal je voor de eerste 5 uur nog €1,50 per 20 minuten. Maar na 5 uur springt de parkeermeter automatisch terug naar een vaste prijs van € 10,=. Een dagje Amsterdam met de auto voor een tientje!  www.parkingcentrumoosterdok.nl.

Er gelden nieuwe P+R regels. Bekijk deze hier.  Let op! Op zondag 19 oktober is de P+R locatie onder het Olympisch Stadion vanwege de marathon niet bereikbaar.

Mis niets en schrijf je in op de nieuwsbrief